A kormány tárgyalt a Bertelsmannal

A megbeszéléseken az RTL magyarországi műsorpolitikája fel sem merült.

MNO
2015. 01. 30. 14:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A találkozók alkalmával közösen tekintették át a cég magyarországi befektetéseinek helyzetét – olvasható a közleményben, amely szerint mindkét fél számára fontos európai érték a sajtó szabadsága és a média függetlensége, ezért a megbeszéléseken az RTL magyarországi műsorpolitikája fel sem merült.

A Bertelsmann-csoport a világ egyik meghatározó médiavállalata, fontos befektető Magyarországon, értékeit, így a kiegyensúlyozottságot és a semlegesség elvét a kormány is nagyra becsüli – szerepel a kommünikében.

Magyarország számára kiemelt érdek, hogy az igazságos közteherviselés jegyében a különadók rendszere fennmaradjon, ugyanakkor a kormány kész mérlegelni a Bertelsmann-csoport megfontolásra és méltánylásra alkalmas véleményét – írta a KIK.

A kormányt képviselő Lázár János miniszter a megbeszélésekről a jövő heti Fidesz–KDNP-frakcióülésen a parlamenti többségnek részletes tájékoztatást ad – zárta közleményét a Kormányzati Információs Központ.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.