Elkészülnek a mentőknél az állomások

Ütemezetten halad az Országos Mentőszolgálat új mentőállomás-építési programja, az uniós projekt befejezésének ideje november.

Szalai
2015. 01. 30. 4:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap arról számolt be, hogy ígéretek szerint 22 új mentőállomást kellett volna építeni és további hatvanat felújítani az előző kormányzati ciklusban. Ám eddig csak egy új mentőállomás készült el, a Tolna megyei Bátaszéken, s csupán 13-at újítottak fel. Az OMSZ kiemelte: jelentős akadály Zalalövőn volt, ahol a munkálatokat régészeti feltárás lassítja, ennek megoldásán azonban dolgoznak.

Emlékeztettek arra, a 22 új mentőállomás építésének célja a területi esélyegyenlőtlenség megszüntetése, a 15 percen belüli kiérkezés lehetőségének megteremtése a lakosság lehető legnagyobb részének. Az uniós fejlesztési program egyéb elemei közül a 178 új mentőautó beszerzése megtörtént, a járművek szolgálatba álltak. Zajlik a mentésirányítási rendszer éles üzembe állítása, s működik az új budapesti és székesfehérvári mentésirányító központ. Az ország számos pontján korszerűsítik a mentőállomásokat, főként uniós forrásból. Hamarosan 22 újabb mentőorvosi kocsi is érkezik, az autók a projektzárás határideje előtt szolgálatba állnak – hívta fel a figyelmet a mentőszolgálat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.