Főiskolai képzés indul Salgótarjánban 2017-től

2016 őszétől műszaki-informatikai felsőfokú szakképzést indítanak a volt pénzügyi főiskola épületében.

MD
2015. 01. 16. 16:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dóra Ottó (MSZP) elmondta: az úgynevezett közösségi főiskolát a helyi és térségi önkormányzatok, az Óbudai Egyetem és a magyar állam működteti majd.

Folyamatos szakmai egyeztetések után csütörtökön tárgyalt az egyetem, a városi és a Nógrád megyei önkormányzat vezetése és a térség országgyűlési képviselője Salgótarjánban, a megbeszélésen tisztázták a következő hetek, hónapok és évek feladatait – tette hozzá a polgármester.

Tájékoztatása szerint az egyetem és a szaktárca szakemberei a jövő héten mérik fel a főiskola épületét. A képzésnek a Budapesti Gazdasági Főiskola korábbi salgótarjáni intézete ad helyet, amely 40 éves működés után szűnt meg, 2014 szeptemberétől már nem indult új évfolyam.

Szeptemberben kezdődik az új intézmény „felépítése”, azaz a végzős középiskolások, illetve az oktatók előkészítője. 2016 szeptemberétől kezdődik a négy féléves felsőfokú szakképzés, amely adott esetben főiskolai képzésben folytatható négy elismert félévvel – közölte a polgármester, jelezve: 2017 szeptemberétől a normál főiskolai képzés is megkezdődik a nógrádi megyeszékhelyen műszaki és informatikai szakterületen.

Dóra Ottó a létszámra vonatkozó kérdésre egyelőre nem tudott válaszolni, azt viszont hangsúlyozta, hogy az új főiskola a városban, megyében működő cégek képzési igényeit is kiszolgálja majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.