Gigaberuházést jelentettek be Szolnokon

Gyorsforgalmi úton lehet majd elérni a fővárosból a megyeszékhelyre.

MNO
2015. 01. 22. 21:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Közlöny keddi számában jelent meg a kormány határozata a költségvetésből finanszírozott kiemelt közúti beruházásokról, amelyekre 2020-ig összesen 750 milliárd forintot fordítanak.

Tavaly szeptemberben Orbán Viktor miniszterelnök éppen Szolnokon, a Béres cég gyógyszeripari beruházásának átadásán beszélt arról, hogy a jövőben költségvetési forrásból megoldják a megyeszékhelyek, így például Szolnok Budapestről autópályán vagy autóúton való elérhetőségét – emlékeztetett a politikus.

Bene Ildikó hozzátette: a Fidesz-kormány az előző választási ciklusban már elkezdte az M4-es autópálya Abony és Fegyvernek közötti szakaszának építését, ehhez csatlakozhatnak majd a közlekedők haladását megkönnyítő Pest megyei szakaszok.

Tájékoztatása szerint a kormány fejlesztési terve érinti az M5-ös autópályát és a 4-es főutat összekötő 405-ös utat 15 kilométer hosszan, valamint Albertirsától az M4-es autópálya most épülő csatlakozásáig tartó 43 kilométernyi útszakaszt.

Szolnok és térsége közvetlen autópálya-kapcsolata Budapesttel látványos gazdasági fejlődés lehetőségét hozhatja magával, hiszen a működő tőke köztudottan szívesen települ gyorsforgalmi utak közelségébe. Szolnok kedvező fekvése ezáltal még jelentősebbé válik, hiszen a beruházások elkészülte után egy órán belül biztonságosan el lehet jutni a fővárosba – mondta Bene Ildikó.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.