Hende Csaba fogadta Colleen Bellt

A honvédelmi miniszter hétfőn bemutatkozó látogatáson fogadta az Egyesült Államok új budapesti nagykövetét.

RZ
2015. 01. 26. 16:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlés szerint Hende Csaba és Colleen Bell áttekintette a Honvédelmi Minisztérium prioritásait, a Magyar Honvédség jövőbeni terveit, a magyar–amerikai védelmi együttműködést és annak fejlesztési lehetőségeit. Mint írták, a felek áttekintették továbbá az Ukrajnával és egyéb válságterületekkel kapcsolatos kérdéseket.

Colleen Bell köszönetet mondott Magyarországnak a nemzetközi műveletekben való részvételéért, méltatta az Egyesült Államok és Magyarország közötti, a védelem területén kialakult kitűnő együttműködést és az ezt jól jellemző kapcsolatokat a különleges műveleti erők között – olvasható a közleményben. A nagykövet – a NATO tavaly őszi csúcstalálkozójára utalva – hangsúlyozta a védelmi költségvetések emelésének jelentőségét.

Colleen Bell január 19-én érkezett Budapestre, megbízólevelét január 21-én adta át Áder János köztársasági elnöknek a Sándor-palotában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.