Jogsegélyt ajánl a Kuruc.infónak a TASZ

Ingyenes jogsegélyt ajánl fel a Kuruc.infó szerzőjének, illetve felelős szerkesztőjének a Társaság a Szabadságjogokért.

MNO
2015. 01. 15. 16:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A TASZ szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztet, hogy szerdán a bíróság elsőfokú határozatában elrendelte egy, a Kuruc.infón 2013-ban megjelent „holokauszttagadó” cikk hozzáférhetetlenné tételét. „A TASZ egyaránt vitatja a holokauszt tagadását tiltó büntetőjogi tényállás és az internetes tartalmak széles körű blokkolását lehetővé tévő szabály alkotmányosságát” – indokolta a szervezet, hogy miért ajánlott fel jogsegélyt. A társaság meggyőződése, hogy az egyes nézetek jogi eszközökkel való tabusítása helytelen és ártalmas – tették hozzá.

Azt írták, hogy a történelemhamisítás elleni hatékony küzdelem kulcsa a múlt őszinte feldolgozását szolgáló emlékezet- és oktatáspolitika, valamint a népirtások áldozatai melletti állami elköteleződés, nem pedig a büntetőjog. Az internetes tartalmak blokkolása egy erős, és bizonyos esetek – például a pedofil tartalmak – kivételével aránytalan szóláskorlátozó eszközt ad az állam kezébe a neki vagy akár a többségnek nem tetsző vélemények elhallgattatására, fűzték hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.