Jogtalan adatszerzés: Laborc felmentve, nem jogerős

Felmentette Laborc Sándort a jogosulatlan információszerzés vádja alól a Fővárosi Törvényszék.

2015. 01. 21. 14:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Törvényszék kedden közölte, hogy a bíróság katonai tanácsa január 13-án és 20-án tartott zárt tárgyalásán „L. Sándor István vádlottat” a jogosulatlan információgyűjtés, B. László másodrendű vádlottat a bűnsegédként elkövetett jogosulatlan titkos információgyűjtés miatt emelt vád alól felmentette. A bíróság szerint az ítéletet a vádlottak és védőik tudomásul vették, az ügyészség azonban fellebbezett, így az nem jogerős.

Zamecsnik Péter az MTI érdeklődésére elmondta: a per elsőrendű vádlottja Laborc Sándor volt, aki korábban a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójaként tevékenykedett, a másodrendű vádlott pedig nem közismert személy. Az ügyvéd hozzátette: a bíróság azért mentette fel mindkét vádlottat, mert nem volt megállapítható bűncselekmény elkövetése.

A védő megjegyezte: mivel a 2013-ban indult eljárás tényállása nemzeti minősített adat, nem adhat róla felvilágosítást. Arra a kérdésre azonban, hogy az ügy köthető-e politikusokhoz, Zamecsnik Péter határozott nemmel felelt, hozzátéve, hogy a mostani eljárás alapját képező ügy nem függ össze a sajtóban már korábban megjelentekkel.

Laborc Sándor 2007 és 2009 között volt a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.