Juhász Péter megfutamodott

Az Együtt politikusa nem ment el az ingatlaneladásokat vizsgáló bizottsági ülésre.

Szabó
2015. 01. 14. 5:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Steiner Pál (MSZP) által vezetett bizottság tegnap csak a sajtóban kifogásolt értékesítések vizsgálatához kezdett hozzá, a későbbiekben azonban – március végi határidővel – 2002-ig visszamenőlegesen áttekintik a privatizációs folyamat szabályszerűségét.

– Nem asszisztálok egy olyan kutyakomédiához, ahol a fideszes bizottsági többségen múlik, mit vizsgálnak, milyen következtetésre jutnak és milyen szankciókat hoznak, tulajdonképpen saját magukkal szemben – magyarázkodott tegnapi Facebook-bejegyzésében Juhász. A politikus december végén bűnszervezetben elkövetett csalás gyanújával ismeretlen tettes ellen feljelentést tett az ingatlanügyekkel kapcsolatban. Akkor azt állította: az előző években akár tízmilliárd forinttal is megkárosíthatták az önkormányzatot. Azóta a sajtóban több ingatlanról is olyan cikkek jelentek meg, amelyek áron aluli, kedvezményes eladásokról szóltak. A belvárosi önkormányzat ezekre reagálva rendre azt közölte: minden bérbeadási és eladási döntés és szerződés törvényes volt, aki pedig hazugságot állít, azt beperlik.

Juhász Péter ellen több rágalmazási eljárás is indult. A politikus – aki saját vagyonbevallását már háromszor módosította – mára egyébként „antikorrupciós tüntetést” szervez a Belvárosban. Ehhez tegnap Szigetvári Viktor, a párt ügyvezető társelnöke is csatlakozott.

A nyomozóhatóság vizsgálatának lezárultáig, illetve az új elidegenítési rendelet megalkotásáig az V. kerületi önkormányzat nem ad el további ingatlanokat – közölte a kerület pénzügyi bizottságának szocialista elnöke kedd este az MTI-vel.

 

Steiner Pál közleménye szerint a pénzügyi bizottság kedden a sajtóban megjelent nyolc belvárosi ingatlan értékesítésének ügyéről tárgyalt. Az ülésen Sélley Zoltán jegyző arról tájékoztatta a testületet, hogy valószínűleg nyomozás indul a belvárosi ingatlanértékesítések ügyében.

 

Tájékoztatása szerint az ülésen részt vevő ellenzéki képviselők minden kérdésükre választ kaptak. Hozzátette, hogy az előterjesztésekben foglaltakat a bizottság fideszes többsége tudomásul vette.

 

A szocialista politikus kiemelte: „sikerült megakadályozni, hogy a jelenlegi elidegenítési rendelet alapján további ingatlanokat adjon el az önkormányzat”. A bizottsági vizsgálat során felmerültek olyan körülmények, amelyeket az önkormányzaton belül nem lehet tisztázni, ez a nyomozóhatóság feladata lesz – hangsúlyozta a szocialista képviselő, hozzátéve: ezért – a nyomozóhatóság vizsgálatának lezárultáig – a pénzügyi bizottság felfüggeszti az ingatlanértékesítések ellenőrzését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.