Látogatási tilalmat rendeltek el több kórházban

Az influenzajárvány miatt látogatási tilalom lépett életbe az érintett intézmények több osztályán is.

BA
2015. 01. 23. 13:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megszaporodott influenzaszerű megbetegedések miatt látogatási tilalom van érvényben a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ I. számú belklinika hematológiai osztályán, az intenzív osztály három telephelyén, az onkoterápiás intézetben, a szülészeti és nőgyógyászati klinika, a neonatológiai és újszülött osztályán, valamint a gyermekgyógyászati klinika PIC, ITO és onkológiai osztályán is.

Tilos lesz hétfőtől látogatókat fogadni a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház egyes részlegeiben. A tájékoztatás szerint a kórház Velkey László Gyermek-egészségügyi Központjában, valamint a szülészet-nőgyógyászati osztályon fekvőket nem lehet látogatni január 26-tól.

Korábban már több egészségügyi intézményben rendeltek el a járvány miatt látogatási tilalmakat, így tilos felkeresni a betegeket Fejér megye összes kórházában, Nógrádban a balassagyarmati Kenessey Albert kórház gyermekgyógyászati, a szülészeti-nőgyógyászati és az infektológiai osztályán, valamint az újszülött részlegén, továbbá a dombóvári Szent Lukács kórház kardiológiai rehabilitációs osztályán, és a szekszárdi Balassa János kórház szülészeti-gyermekágyas osztályán, valamint újszülött részlegén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.