Már csak elsőfokú riasztások vannak érvényben

Az előrejelzés szerint több helyen élénk széllökések várhatók.

MA
2015. 01. 26. 9:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint már csak az ajkai, a várpalotai, a veszprémi és a zirci járásban van érvényben elsőfokú riasztás hófúvás miatt. A korábban Fejér, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében kiadott riasztásokat mindenütt visszavonták.

A meteorológiai szolgálat figyelmeztetésében azt írta: tovább mérséklődik a szél, dél körül pedig a Bakonyban is megszűnik a hófúvás. Az előrejelzés szerint már inkább csak élénk széllökések lehetnek. Hétfőn napközben 0 és +4 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet. Késő estére –5 és +2 fok közé hűl le a levegő, a kevésbé felhős, hóval borított tájakon lesz hidegebb.

Kedden a Dunántúlon kisebb havazásra lehet számítani, amelyet a Kisalföld nyugati részén és az Alpokalján havas eső, eső válthat fel. Kedd éjfélig Veszprém és Komárom-Esztergom megyében, illetve Győr-Moson-Sopron és Vas megye keleti, valamint Fejér megye északnyugati részén legfeljebb 3 centiméter friss hóréteg alakulhat ki – tették hozzá. Veszélyes időjárási jelenség miatt keddre nem adtak ki figyelmeztetést. Ekkor a legalacsonyabb hőmérséklet többnyire –6 és –1 fok között, a havas, kevésbé felhős helyeken –10 fok körül alakul. A legmagasabb hőmérséklet –1 és +5 fok között lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.