Mélyen megrendült Orbán Viktor

Részvétét fejezte ki Orbán Viktor kormányfő Abdalláh bin Abdel-Azíz szaúd-arábiai uralkodó halála miatt.

TK
2015. 01. 23. 18:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A részvéttávirat szövegét Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője juttatta el pénteken az MTI-hez.

Az új királynak, Szalmán bin Abdel-Azíznak és az új trónörökösnek, Mukrin bin Abdel-Azíznak küldött részvétnyilvánításában Orbán Viktor azt írta: mély megrendüléssel értesült arról, hogy elhunyt a szaúd-arábiai uralkodó. „Személyében a baráti szaúdi nép egy bölcs uralkodót veszített el, aki elődei munkáját folytatva nagyban hozzájárult a királyság fejlődéséhez és virágzásához, emellett elkötelezetten kiállt a közel-keleti térség békéjéért és stabilitásáért” – fogalmazott a miniszterelnök.

A 90 éves Abdalláh bin Abdel-Azízt – aki 2005 óta állt az olajban gazdag, szunnita vezetésű ország élén – csütörtök éjjel érte a halál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.