Nem várt helyről jött a dicséret a kormánynak

Amerikai civil szervezetek és kongresszusi képviselők ismerték el a kormány családokért tett erőfeszítéseit, közölte Novák Katalin államtitkár.

MNO
2015. 01. 04. 15:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar kormány nincs egyedül a világban a klasszikus családmodell melletti kiállásával – mondta a Kossuth rádióban Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) tisztségviselője a Vasárnapi újság című műsorban hangsúlyozta, volt szerencséje részt venni az Egyesült Államokban egy családügyi konferencián, ahol a magyar kabinetről rendkívül elismerően nyilatkoztak. Számos civil szervezet és amerikai kongresszusi képviselő ismerte el a kormány családokért tett erőfeszítéseit, ami fontos visszajelzés.

Novák Katalin szerint emellett David Cameron brit miniszterelnök vagy Ferenc pápa családdal kapcsolatos nyilatkozatai is ugyanazt az értékrendet képviselik, mint a magyar kormány. Lehet, hogy irányzatok, divatok jönnek-mennek, de biztos, hogy az a több ezer éves értékrend, amelyen a kabinet családpolitikája is alapul, hosszú távon fenn tud maradni, és ez lesz a legerősebb – mondta az államtitkár, aki arról is beszélt, hogy szerinte manapság nemzetközi szintű pozitív és offenzív kampányt kell folytatni a család értékeinek hangsúlyozására.

A kormány tavalyi eredményei kapcsán Novák Katalin kiemelte a gyed extraként ismert intézkedéscsomagot, amely tájékoztatása szerint szeptemberig 27 ezer családot érintett – az év végi adatok még nincsenek meg. Az államtitkár beszélt a családi adókedvezmény tavalyi, járulékokra való kiterjesztéséről is, amely által – a kormány számításai szerint – most már az alacsonyabb jövedelmű családok is teljes mértékben ki tudják használni a lehetőséget.

Az Emmi tisztségviselője hangsúlyozta, hogy a kormány elé újabb családtámogatási akcióprogramot is letettek, ennek köszönhetően 2019-re a kétgyermekesek adókedvezményét duplájára emelik, illetve még könnyebb lesz a kisgyermekes édesanyák részidős munkavégzése.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.