Ők 2015 első babái

Papp Bence Gábor Budapesten, Rácz Péter Rikárdó Makón született.

BLM
2015. 01. 01. 8:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első fővárosi baba 2015-ben 0 óra 5 perckor a Szent István Kórházban született – tudatta a kórház csütörtökön az MTI-vel. A közlés szerint Papp Bence Gábor 3120 grammal és 54 centiméterrel, császármetszéssel jött a világra. A kisfiú a család második gyermeke.

Az első vidéki gyermek 2015-ben 0 óra 1 perckor született Makón – közölte a Csongrád megyei kórház. Rácz Péter Rikárdó 3370 grammal, 49,5 centiméterrel, a család harmadik gyermekeként jött világra.

Kovács Krisztián, a szülést levezető orvos elmondta, hogy a 23 éves édesanya, Szilvia, császármetszéssel szült. A kisfiú és édesanyja egyaránt jól vannak – tette hozzá.

A Parázsfuvolácska című DVD-t kapta zenei útravalóul az első fővárosi újszülött, akit a Magyar Állami Operaház nevében Ókovács Szilveszter főigazgató köszöntött csütörtök délelőtt a Szent István Kórházban.

Ókovács Szilveszter az MTI-nek elmondta: az operaház az idén harmadik alkalommal készült zenei kiadvánnyal az újszülöttek számára. Az Útravaló című válogatássorozat minden évben más programmal, de népszerű és a gyermekek alapműveltségében meghatározó szerepet játszó zeneművekből csemegéz. 2013-ban a legnépszerűbb magyar operákból és szimfonikus zenekari művekből, tavaly pedig az Opera együttesének, a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának rádióközvetítéseiből válogattak az albumok zenei anyagához.

Az MTI-hez eljuttatott közleményében a főigazgató hangsúlyozta: „a Magyar Állami Operaház kiemelt feladatának tekinti a jövő nemzedékének kulturális nevelését, és azt is, hogy a megszülető új magyar állampolgárocskákat az adószám és más technikailag fontos azonosítók mellett más is várja, amely egyből hazánk kultúrájához köti őket”. Az Útravaló DVD-t a dalszínház az idén is minden magyar újszülötthöz eljuttatja Magyarországon és a határokon túl egyaránt, „külön figyelve arra, hogy a külhoni magyar állampolgárok gyermekei akár visszamenőleg is hozzájussanak a kiadványhoz” – tette hozzá Ókovács Szilveszter.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.