Orbán: Ez egy úttörő kísérlet

Kecskemétre költözött a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési államtitkársága. Az átadóünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök elismerte, hogy viták előzték meg a költözést, de szerinte erősíteni kell a vidéki városokat, hogy csökkenjen az ország főváros-központúsága.

DA
2015. 01. 14. 10:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kurucz Éva kormányszóvivő június elején jelentette be, hogy Kecskemétre költözik a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési államtitkársága. A volt inkubátorház épületét hozzávetőlegesen 300 millió forintért újították fel. Ezt vették birtokukba az államtitkárság dolgozói, körülbelül százan fognak majd ott dolgozni – mondta a Hír Televízió helyszíni tudósítója.

A miniszterelnök elismerte, hogy nagy vita előzte meg a költözést, azonban azt mondta, hogy a digitalizáció korában ez már nem lehet probléma. Orbán Viktor megerősítette, hogy senki sem akar fővárosellenes húrokat pengetni, mert annak nincs értelme. Az ország azonban nem állhat csak a fővárosból. Hozzátette, békeidőben először van arra példa, hogy egy államigazgatási szerv vidékre költözik. „Mi, vidékiek hiszünk abban, hogy a születési hely nem határozza meg az ember tehetségét. Hogy mire jut a tehetségével, azt befolyásolja, de hogy hova születik az ember, az a tehetséget nem határozza meg, mert amit a jóisten adott, meg az ember a szüleitől kapott, az vidéken éppúgy megvan, mint Budapesten. Így semmi okunk azt hinni, hogy a legmagasabb szintű közigazgatási tevékenységre csak a fővárosban született emberek lehetnének képesek. Az önbizalom szükséges ahhoz, hogy ezt a nagy átszervezést végrehajtsuk. Sok sikert kívánok ehhez egyébként Lázár János miniszter úrnak.”

Orbán Viktor szerint az egyik legfontosabb államigazgatási szerv lesz ez a következő években, hiszen 1200 milliárd forint sorsáról fognak itt dönteni. A miniszterelnök zárszavában azt mondta, ez egy úttörő kísérlet, ezért a munkásságukat nagyítóval fogják vizsgálni az itt dolgozóknak. Beszédét Kecskemét jelmondatával zárta : „Sem magasság, sem mélység nem rettent.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.