Vasárnap reggelre a fél országot újra hó lepheti el

Délutántól északnyugat felől megvastagszik a felhőzet, és egyre többfelé várható csapadék.

MNO
2015. 01. 03. 15:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombat délutántól északnyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, és estétől egyre többfelé várható csapadék. A Tatabánya–Békéscsaba vonaltól északkeletre általában havazás, a Dunántúl nyugati és déli részein jellemzően eső várható. A kettő közötti sávban eső, havas eső, majd az idő előrehaladtával egyre inkább hó valószínű. A délkeleti és a délnyugati határvidéken átmeneti ónos eső sem zárható ki az éjszaka folyamán.

Vasárnap kora reggelig főleg az Alföld északi vidékein és az Északi-középhegység egyes részein 5-10 centiméter hó is hullhat. Hajnaltól nyugat felől felszakadozik a felhőzet, napközben a több-kevesebb napsütés mellett főleg délutántól számíthatunk újabb felhősödésre. Vasárnap reggel a keleti határvidéken még előfordul havazás, késő délutántól a Dunántúl nyugati és északnyugati részein havas eső, hó is lehet, estétől pedig észak felől hózáporok jelennek meg.


A nyugati, délnyugati szél hajnalig csak az északkeleti megyékben lehet élénk, majd északnyugatira fordul, és egyre több helyen viharossá fokozódik. A Dunántúl északi részein az egyes széllökések sebessége elérheti a 80 km/h-t is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3, +1 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 5 fok körül alakul.

Gyors változások jellemzik időjárásunkat. Az érkező, viszonylag erős hidegfrontok sokunk szervezetét megterhelik: a hirtelen változásokra érzékenyeknél erős fejfájás, migrén, illetve reumatikus fájdalmak és görcsös panaszok jelentkezhetnek. Ugyanakkor a szél hatására a levegőminőség jelentős javulására számíthatunk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.