Vigyázat, hamisítják a NAV-ot

Az üggyel kapcsolatban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal megteszi a szükséges jogi intézkedéseket.

HZS
2015. 01. 28. 11:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aki a hamis NAV-honlapot használja, bajba kerülhet, mert az ott közzétett nyomtatványok és információk bizonytalan forrású hamisítványok, letöltésükkel akár kártékony kódok is bekerülhetnek a felhasználók rendszerébe. Egyetlen olyan weboldal sem hiteles, amelyben a „nav” mellett nem szerepel a „gov.hu” tartomány megnevezése – hívják fel a figyelmet.

Az üggyel kapcsolatban a NAV megteszi a szükséges jogi intézkedéseket – szögezte le közleményében az adóhatóság, de azt is hozzáfűzte, hogy az elnevezésével visszaélők által üzemeltetett bármely más weboldal információiért, azok felhasználásának következményeiért a NAV nem vállal felelősséget.

A NAV webcíme a kormányzati szervek által használt „gov.hu” tartományba esik, a NAV hivatalos honlapja a http://www.nav.gov.hu és a http://nav.gov.hu webcímeken található – hangsúlyozza a hivatal. A NAV hivatalos weblapján – a hamis weboldallal ellentétben – nem szerepelnek reklámbannerek – figyelmeztet a NAV.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.