Zugló: asztalborítás vagy békekötés

Ha nem oldódnak meg Zugló botrányos ügyei, összeomlik az ellenzéki vezetésű önkormányzat – tudta meg lapunk.

2015. 01. 17. 7:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezdeményezem a zuglói képviselő-testület csütörtöki ülésén a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. tavaly kinevezett vezérigazgatójának, Baracskai Gábornak, az MSZP-s alpolgármester, Hajdu Flórián sógorának a leváltását – szögezte le lapunknak Rozgonyi Zoltán (Fidesz–KDNP) helyi frakcióvezető. Szerinte elfogadhatatlan, hogy Karácsony Gergely (PM) polgármester máig nem tett semmit a január elején vezérigazgató-helyettesnek kinevezett zűrös múltú, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nél bűncselekménygyanús ügyekbe keveredett Feigli Ferenc leváltásáért. Karácsony korábban lapunknak azt nyilatkozta, erre utasítja a vezérigazgatót. A polgármester akkor rendbenvalónak találta, hogy Török Zsolt volt MSZP-szóvivőt és parlamenti képviselőt rendezvényszervezőnek vette fel az egyik önkormányzati cég.

Rozgonyi viszont megerősítette a Pesti Srácok tegnapi információját, miszerint az önkormányzat újságjánál vezető pozíciót kapott Csernyánszky Judit, aki a korábbi MSZP-elnök Mesterházy Attila sajtótitkára volt. A városgazdálkodási cégnél megbízást adtak Makadán Szófia ügyvédnek is, aki a Pesti Srácok szerint a DK-ba nemrég belépett Vágó István menye. Ám az egykori tévés műsorvezető lapunknak cáfolta, hogy menyét most Makadán Szófiának hívnák. – Az említett hölgytől a fiam 2008-ban elvált, azóta se közöttük, se közöttünk semmiféle kapcsolat nincs – szögezte le Vágó István.

A Fidesz–KDNP XIV. kerületi képviselőcsoportjának vezetője szerint a fő gond, hogy míg az önkormányzati társaság korábban havi egymillió forintért három ügyvédet alkalmazott 225 órára, addig a most felvett ügyvéd félmilliót kap 25 óráért. Rozgonyi szerint tűrhetetlen, hogy a Tóth Csaba vezette szocialisták, felrúgva minden megállapodást, elfoglalják a kerület pozícióit, rálátást sem hagyva a Fidesznek.

Karácsony Gergely lapunknak elmondta: biztos abban, hogy a jövő csütörtöki ülésig minden megoldódik. – Feigli Ferenccel továbbra sem vagyok hajlandó együtt dolgozni. Az önkormányzati cégeknek pedig minden szerződésüket nyilvánosságra kell hozniuk – fűzte hozzá. Szerinte a Zuglói Lapok új felelős szerkesztője vezetésével kiegyensúlyozott lesz a tájékoztatás, hisz itt dolgozik a Magyar Hírlap egyik újságírója is. A polgármester a Hír TV-nek azt mondta: javasolja, hogy a Fidesz frakcióvezetője is alpolgármesteri posztot kapjon a további konszenzusok érdekében.

Rozgonyi Zoltán kérdésünkre úgy reagált: a zuglói választók tavaly októberben csaknem fele-fele arányban szavaztak a bal- és a jobboldalra. – Ha meglesznek a feltételei az értelmes munkának, az eredetileg rögzített munkamegosztásnak, nem zárkózom el a feladat elől – mondta a kormánypárti politikus.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.