Átépítik a legyezőt, nem áll meg a metró hétvégén

Péntektől hétfőig sűrűn közlekedő metrópótló buszt indítanak a Déli pályaudvar és a Széll Kálmán tér között.

MD
2015. 02. 24. 20:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a tér felújítása a metró épületének átépítésével folytatódik, és a metró későbbi zavartalan forgalmának biztosítására ideiglenes védőtetőt és -falat építenek az épületben. A szerkezet építésének ideje alatt – péntek üzemkezdettől hétfő üzemzárásig – a 2-es metró nem áll meg a Széll Kálmán téri állomáson.

Erre az időszakra sűrűn közlekedő metrópótló autóbuszt indítanak M2-es jelzéssel a Déli pályaudvar és a Széll Kálmán tér között. Emellett meghosszabbított útvonalon jár a Budakeszire közlekedő 22-es, 22A és 222-es autóbusz a Déli pályaudvarig, valamint a Zugligeti útra tartó 155-ös és a Dániel útig közlekedő 156-os busz a Batthyány térig, hogy ezek a járatok a metróról közvetlenül átszállva továbbra is elérhetőek legyenek.

A metrópótló buszra a Déli pályaudvarnál a Krisztina körúton, a pályaudvarról a Vérmező felé átvezető gyalogos-átkelőhelyhez helyezett ideiglenes megállóban lehet felszállni. A járat a Széll Kálmán téren az 5-ös, a 91-es és a 102-es busz megállóhelyén, majd ezt követően a 22-es buszcsalád megállójában áll meg.

A 22-es, a 22A és a 222-es busz a Széll Kálmán téri, megszokott végállomása helyett az 5-ös, a 91-es és a 102-es busz megállóhelyén áll meg, a Déli pályaudvarnál pedig ugyanabban az ideiglenes megállóban lehet ezekre felszállni, ahol az M2-es pótlóbuszra.

A 155-ös és a 156-os buszra a Batthyány téren a 86-os busz ideiglenes megállóhelyén lehet felszállni, a Széll Kálmán téri megszokott megállója helyett pedig ideiglenesen a 39-es busz megállóhelyén áll meg.

Ugyanebben az időszakban lezárják a metróállomás melletti, az egykori bisztró épülete előtti járdaszakaszt, ezért a BKK arra kéri a Margit körút felől érkező vagy arra tartó gyalogosokat, hogy a tér közepe felé kerüljenek majd.

A közleményben azt írták: a metró kijárati épületének jelenlegi, „legyezős” alapja, mint a Széll Kálmán tér egyik ikonikus jelképe, az átépítés után is megmarad, de már egy teljesen felújított, modern arculatú, üvegfalakkal határolt épület részeként.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.