Csökkentett igények a Cozma-perben

A korábban követelt összegnek már csak a tizedét kéri a meggyilkolt Marian Cozma családja.

Velkei Tamás
2015. 02. 24. 4:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A család ügyvédje szerint az igényüket azért mérsékelték, mert az elhunyt kézilabdázó szülei egészségi állapotuk és anyagi helyzetük miatt nem tudtak, nem tudnak Magyarországra utazni, így az egészségügyi szakértők sem tudják őket megvizsgálni. – A bíróság ugyanakkor ragaszkodik az orvos szakértői vizsgálathoz, annak hiányában viszont nem megalapozott a korábbi, összesen 150 milliós kártérítési összeget követelni – tájékoztatta lapunkat Helmeczy László, Cozmáék jogi képviselője.

A család tegnap sem jelent meg a tárgyaláson, ügyvédjük kijelentette: ettől függetlenül továbbra is fenntartják a keresetet, ám a két szülőnek már csak 5-5, a sportoló testvéreinek pedig 3-3 millió forint megítélését kérik a bíróságtól. Eddig a szülők fejenként ötven-, míg a testvérek 25 milliót követeltek. (A vagyoni kártérítési perben már jogerősen ítéltek meg a családtagoknak összesen 211 millió forintot.)

Az öt alperes közül egyedül a másodrendű vádlott Németh Győzőt képviselő ügyvéd volt jelen a tárgyaláson, aki még e csökkentett összeg elutasítását is kérte a bíróságtól, mert mint mondta, védence esetében a Győri Ítélőtábla kimondta, nem ő gyilkolta meg Marian Cozmát. Fintha-Nagy Péter László bíró a következő tárgyalást április közepére tűzte ki.

Marian Cozma román válogatott kézilabdázót 2009. február 8-án gyilkolták meg egy veszprémi szórakozóhely előtt, két társát pedig életveszélyesen megsebesítették. A gyilkosságért és a kísérletért Raffael Sándort és Németh Győzőt 18-18 év fegyházra, míg Sztojka Ivánt 13 év börtönre ítélte a Kúria.


Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.