Egyre több intézményben van látogatási tilalom

Az influenzajárvány miatt egyre több fővárosi és megyei intézmény vezet be látogatási tilalmat.

KSZ
2015. 02. 04. 15:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) honlapja szerint Budapesten látogatásstopot  vezettek be a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet szülészet-nőgyógyászati, nefrológiai, kardiológiai rehabilitációs, és a IV. belgyógyászati osztályán. A Budapesti Szent Ferenc Kórház valamennyi osztályára elrendelték a tiltást, és ezt tették a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben is.

Bács-Kiskun megyében teljes látogatási tilalmat rendeltek el a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban, valamint a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Kórházban és annak két – kalocsai és kiskunfélegyházi – telephelyen működő intézményében. Az ÁNTSZ korábbi közlése szerint részleges látogatási tilalom van a Bajai Szent Rókus Kórházban.

Nem lehet a betegeket felkeresni Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Kazincbarcikai Kórház és Nonprofit Kft. szülészet-nőgyógyászati, mozgásszervi rehabilitációs és ápolási osztályán, a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház Szent Ferenc Kórházrész pszichoterápiás rehabilitációs osztályán, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában és a szülészet-nőgyógyászati osztályon.

Hajdú-Bihar megyében a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház központi aneszteziológiai és intenzív betegellátó osztályán, a szülészet-nőgyógyászati osztályán és a gyermek-fertőzőosztályán, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ egyes osztályain és a debreceni Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézetben van látogatási tilalom.

Csongrád megyében a megyei tisztifőorvos teljes tilalmat rendelt el összes fekvőbeteg-intézményében.

Az ÁNTSZ korábbi közlése szerint Baranya megyében a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központban részleges látogatási tilalom van érvényben.

Békés megye három kórházában: a Réthy Pál Kórház-Rendelőintézetben, a Pándy Kálmán Kórház-Rendelőintézetben és az Orosháza Városi Önkormányzat Kórházában teljes látogatásstop van.

Budapesten részleges látogatási tilalmat vezettek be van a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház, a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak egyes osztályain, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben, a Péterfy Sándor Utcai Kórház, Rendelőintézet és Baleseti Központban, illetve a Semmelweis Egyetem több klinikáján és osztályán. Szintén látogatási tilalom van a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Róbert Károly körúti és Podmaniczky utcai egyes osztályain is.

Fejér megye valamennyi kórházában megtiltották a betegek látogatását.

Győr-Moson-Sopron megyében nem lehet felkeresni a betegeket a Karolina Kórházban.

Heves megyében az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben van részleges látogatási tilalom, illetve a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet valamennyi osztályán megtiltották a betegek látogatását.

Komárom-Esztergom megye három intézményében, a Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézetben, a tatabányai Szent Borbála Kórházban és a tatai Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézet valamennyi fekvőbeteg-osztályán tilos a látogatás.

Szintén részleges látogatási tilalmat vezettek be Nógrád megye több intézményében, így balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetben, a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban.

Nem lehet felkeresni a betegeket Pest megyében a váci Jávorszky Ödön Kórházban, illetve a törökbálinti tüdőgyógyintézetben sem.

Somogy megyében a Kaposi Mór Oktató Kórházban, illetve az intézmény mosdósi és marcali telephelyén, valamint a Siófoki Kórház-Rendelőintézetben van látogatási tilalom.

Tolna megyében a szekszárdi Balassa János Kórházban, a dombóvári Szent Lukács Kórházban és a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet egész területén vezették be a tilalmat.

Nem lehet felkeresni a betegeket Vas megyében a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház több osztályán.

Veszprém megyében a tapolcai Deák Jenő Kórházban, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban, a zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézetben van látogatási tilalom.

A részleges látogatási tilalom alá jellemzően a szülészet-nógyógyászati, a koraszülött- és újszülöttosztályok, egyes gyermekosztályok, az onkológiai klinikák és részlegek, az intenzív terápiás, illetve az ápolási osztályok esnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.