Fidesz: A fogyasztók védelmét biztosítja a közműholding

A párt szerint a szocialisták 2002 és 2010 között csak a rezsiemelő gombot találták meg.

MNO
2015. 02. 03. 20:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormánypárt parlamenti frakciója ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezető-helyettese kedden Budapesten sajtótájékoztatón ismertette egy korábban benyújtott törvényjavaslatukat. E szerint az olcsóbb kőolaj és gáz árából származó megtakarítást visszaadnák az embereknek: április 1-jétől a háztartások átlagfogyasztásának mértékéig 20 százalékkal csökkenne a lakossági gázszámla, illetve ugyancsak az átlagfogyasztásig 10 százalékkal mérséklődne a lakossági áramszámla. Mint mondta, a távhődíj szintén 10 százalékkal csökkenne.

A Fidesz szerint amellett, hogy magasak voltak az energiaárak a szocialista kormányok idején, azt is hagyták, hogy a külföldi szolgáltatók több mint ezermilliárd forint profitot kivigyenek az országból.

Ezzel szemben a Fidesz-kormány átlagosan 25 százalékkal csökkentette a gáz, az áram, a távhő árát, tűzifa-rezsicsökkentést indított, és 180 ezer rászorulónak biztosítja ingyenesen a tüzelőanyagot. Ennek fenntarthatóságát és a fogyasztók védelmét biztosítja a Fidesz szerint a nemzeti közműszolgáltató felállítása, amelyet az MSZP szintén bírált. Tóth Bertalan álláspontja szerint az állami közműholding nem hoz semmilyen megtakarítást az embereknek, az abba fektetett milliárdok soha nem fognak megtérülni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.