Fidesz: Alkalmatlansága miatt bukott el a baloldal

Ha a Gyurcsány–Bajnai-szövetségen múlik, Magyarország mára Görögország sorsára jutott volna – állítják.

MNO
2015. 02. 03. 15:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Együtt politikusai kedden levélben kérték a jelenleg hatályos választási szabályok megváltoztatását Orbán Viktor miniszterelnöktől és Rogán Antaltól, a Fidesz frakcióvezetőjétől, hogy a 2018-as voksolás – mint írták – fair és tisztességes lehessen. A Fidesz-frakció az MTI-nek küldött reagálásában azt közölte, mindig készek az értelmes, indokolt párbeszédre, és ha szükséges, akár a választási szabályok további módosítására. Azt azonban szánalmasnak tartják, hogy „a baloldal még most is a választókat és a választási rendszert hibáztatja a saját bukásáért”.

Hangsúlyozták: a választók tavaly három demokratikus szavazáson mondtak nemet a baloldalra annak alkalmatlansága és veszélyes gazdaságpolitikája miatt. A kormánypárti képviselőcsoport szerint ha a Gyurcsány–Bajnai-szövetségen múlik, Magyarország mára Görögország sorsára jutott volna. „Ez a bukásuk oka, nem a választási rendszer” – írták a közleményben. A kampányfinanszírozással kapcsolatban hozzátették, jelenleg is Gyurcsány Ferenctől, Bajnai Gordontól és a szocialistáktól várják a választ: „honnan vándorolt a pénz hozzájuk”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.