Hamis pénzt találtak a Fidesz Ifjúsági Tagozatának volt elnökénél

Veress Áron lakásán közel 30 ezer euró értékben hamis pénzre bukkantak.

GB
2015. 02. 11. 14:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya pénzhamisítás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást Veress Áron Sebestyén budapesti lakos ellen. Az Index szerdán úgy értesült, hogy Veress Áronról, a Fidesz Ifjúsági Tagozatának volt elnökéről van szó.

Ezt az MNO-nak több forrás is megerősítette.

A Police.hun található közlemény szerint Veress megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2015. február 4-én a Keleti pályaudvaron odament egy férfihoz, és eurót akart váltani forintra. Átadott a férfinak egy százeurós bankjegyet, amelyről a sértett megállapította, hogy hamis. Ezt azonnal jelezte a pályaudvaron szolgálatot teljesítő rendőröknek, akik elől Veress Áron el akart menekülni.

A járőrök a helyszínen elfogták a férfit, és ruházatának átvizsgálásakor több hamis bankjegyet találtak nála. Logodi utcai lakásán házkutatást tartottak, ahol 297 darab – feltehetően hamis – 100 eurós, valamint 5 darab 20 eurós bankjegyet foglaltak le. Ez mintegy kilencmillió forintnak megfelelő összeg.

A 30 éves férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, gyanúsítotti kihallgatásán elmondta, hogy tartozás fejében kapta az összeget.

Az ügyben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya folytatja le. Az illetékes bíróság február 6-án elrendelte Veress Áron előzetes letartóztatását.

Tartozás fejében egy moldáviai férfitól kapta Veress Áron azt a harmincezer eurót, amelyből egy százast a Keleti pályaudvaron akart beváltani – közölte lapunkkal a hamis pénz forgalomba hozatalának kísérletével gyanúsított férfi ügyvédje. Dr. Szenczi Géza hangsúlyozta: a történteknek nincs köze a Fideszhez, azt viszont nem tagadta, hogy védence a nagyobbik kormánypárt Ifjúsági Tagozatának elnöke volt. Arra a kérdésre, ha a gyanúsított nem tudott a pénz hamis voltáról, akkor miért nem egy bankfiókban próbálta forintra váltani, a jogász nem tudott válaszolni. Az ügyvéd hozzátette, hogy Veress Áron előzetes letartóztatásban van, a rendőrök nagy erőkkel keresik a moldáviai férfit és rajta keresztül a pénzhamisítókat.

A Fidesz sajtóirodája szerdán a következő közleményt juttatta el szerkesztőségünknek: „A sajtóban megjelentekkel szemben Veress Áron nem a Fidesz Ifjúsági Tagozatának elnöke. A Fidesz 2012-ben Veress Áront soraiból kizárta, így a Fidesz Veress Áron cselekedeteiért semmilyen felelősséget nem vállal. Amennyiben igazak a róla megjelent állítások, a törvény előtt kell felelnie tetteiért.”

Ennek ugyanakkor a Fidesz Ifjúsági Tagozatának honlapján nincs nyoma: itt szerda délután az állt, hogy Veress Áron 2003 óta tagja a Fidesznek, 2007 és 2011 között a Fidesz Ifjúsági Tagozat budapesti elnöke volt, majd 2011. november 11-étől a szervezet országos elnöke lett. Arról nem tesz említést a honlap, hogy azóta lemondott volna tisztségéről vagy kilépett volna a pártból.

Amennyiben a Fidesz 2012-ben Veress Áront kizárta, a vezetőség erről elfelejtette értesíteni a párt honlapjának üzemeltetőit: a honlapon egy ma is elérhető, 2013. március 20-i bejegyzés szerint még mindig Veress Áron az ifjúsági tagozat elnöke.

Szintén érdekes, hogy a Konrad Adenauer Alapítvány és a Hanns Seidel Alapítvány 2014 februárjában tartott budapesti rendezvényét, amelyről a Konrad Adenauer Alapítvány honlapjának magyar nyelvű részén olvasható beszámoló, Veress a Fidesz Ifjúsági Tagozatának elnökeként nyitotta meg.

A Zalaegerszegi 7 Nap pedig tavaly december 12-ei számában közölt olyan tudósítást, amely Veress Áront – a zalaegerszegi jobboldali ifjúsági szervezetek egy vacsoraestjének résztvevőjeként – szintén a Fidesz Ifjúsági Tagozatának elnökeként említi.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.