Hiszékeny tagadja a vesztegetést

Továbbra is tagadja az MSZP-s Hiszékeny Dezső, hogy vesztegetési pénzt kért vagy kapott volna bárkitől.

Katona
2015. 02. 02. 6:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szocialista párt hivatali vesztegetéssel vádolt országgyűlési képviselője lapunknak leszögezte: nem létezik olyan hangfelvétel, amely szerint ő, mint a XIII. kerület korábbi alpolgármestere, vesztegetési pénzt kért volna egy önkormányzati tulajdonban lévő helyiség eladásáért cserébe. Azt elismerte, hogy hosszú beszélgetései voltak egy vállalkozóval – valójában egy fedett nyomozóval –, aki jelezte is neki, hogy érdekelné a Visegrádi utca 9. szám alatt található, egykor Rigoletto presszóként működő üzlethelyiség. Hiszékeny megfogalmazása szerint tárgyalópartnere többször próbálkozott, de ő egyetlen alkalommal sem kért tőle vesztegetési pénzt.

A Magyar Nemzet szombaton számolt be arról, hogy bírósági forrásokból származó információink szerint a képviselő ellen indított eljárás nyomozati iratai között több kép- és hangfelvétel szerepel. Habár a Visegrádi utcai helyiség vételi ajánlatára a hangfelvételek tanúsága szerint az MSZP-s képviselő előbb nemet mondott, ám napokkal később – mint azt az eljárás során rögzített telefonbeszélgetések bizonyítják – bizalmasán keresztül felvette a kapcsolatot a leendő vevővel. Úgy tudjuk, amikor Hiszékeny Dezső ismét találkozott a fedett nyomozóval, közölte vele, hogy ötmillió forintért cserébe szó lehet az ingatlan eladásáról is. A pénzt végül nem vette át, de a törvény szerint a bűncselekmény ettől függetlenül befejezett.

Tóbiás József, az MSZP elnöke a Hír TV-nek azt mondta, hogy bízik képviselőtársa felmentésében, mert szerinte ártatlan.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.