Márpedig a kézcsók az európai kultúra része

Teljes tévedés, hogy Orbán Viktor nem csókolhat kezet Angela Merkelnek.

MNO
2015. 02. 03. 11:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hvg.hu tegnap megjelent cikkében Görög Ibolya protokollszakértő annak adott hangot, miszerint Orbán Viktor kézcsókja Angela Merkelnek hiba volt. A szakértő szerint ezzel a tettével a magyar miniszterelnök a kancellár női mivoltát hangsúlyozta, noha a vendég pozícióját kellett volna. Mint mondta: „a diplomáciában, ha egy protokollrangsort összeállítanak, sosem azt nézik, ki nő és ki férfi, hanem a pozícióját” – magyarázta Görög Ibolya.

Schiffer Miklós stílustanácsadó a TV2 Mokka című reggeli műsorában kifejtette: az az álláspont, hogy egy politikus nem csókolhat kezet egy másik politikusnak, teljes tévedés. Példaként említette Nicolas Sarkozyt, Jacques Chiracot vagy éppen Silvio Berlusconit, akik szintén ekképp köszöntötték a kancellárt.

Kiemelte, hogy az európai kultúrában a kézcsók bevett üdvözlési forma. Ráadásul Orbán Viktor és Angela Merkel baráti, tegeződő viszonya több mint egy évtizedre tehető

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.