Nyomoznak a két rendőr halálával kapcsolatban

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség a hétvégi Üllői úti baleset miatt, amelyben két rendőr életét vesztette – áll Keresztes Imre főügyész közleményében, amelyet hétfőn juttatott el az MTI-hez.

MNO
2015. 02. 09. 13:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tájékoztatása szerint a megengedett sebességet túllépve, megkülönböztető jelzés nélkül haladt az a rendőrautó, amely frontálisan ütközött egy kanyarodó járművel, majd egy taxival.

Kitért arra is: a baleset után a kanyarodó jármű vezetője a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott. Őt azóta a rendőrök elfogták.

A közlemény szerint a továbbiakban – miután a rendőrség valamennyi halaszthatatlan nyomozati cselekményt elvégzett – a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Osztálya fogja vizsgálni, hogy kinek a szabályszegése vezetett a baleset bekövetkezéséhez.

Hozzáette: mivel a felelősség kérdésében igazságügyi műszaki szakértői vélemény nélkül állást foglalni nem lehet, jelenleg az ügyben bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja nem közölhető.

Két rendőr a helyszínen életét vesztette szombaton kora hajnalban, amikor három autó ütközött össze a főváros XVIII. kerületében, az Üllői úton.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.