Radikalizálná Mesterházy az MSZP-t

Mesterházy Attila szerint nagyon kemény, támadó, már-már radikalizálódó MSZP-re van szükség.

MNO
2015. 02. 03. 14:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szocialisták volt elnöke aztán igyekezett enyhíteni szavain, mondván „a radikalizmust ne úgy tessenek érteni, hogy most az utcán kell kukákat borogatni, de egy sokkal erősebb hangvételre vannak – ahogy én látom – az emberek úgymond kiéhezve, azok, akik elégedetlenek ezzel a kormánnyal”.

Arra a felvetésre, hogy a mostani MSZP nem ilyen, Mesterházy elmondta: „lehet hogy más a stratégia, meg van egy csomó belső feladat is, amit el kell látni, de én abban hiszek, hogy egy támadó jelleg, egy erős kritika, egy kemény hang ma talán jobban a választóknak a szívéhez elér vagy az eszéhez elér”.

A Magyar Nemzet januárban írta meg, hogy a választás kudarcok miatt a pártelnökségről és a frakcióvezetői posztról tavaly májusban lemondó Mesterházy Attila aktivizálta magát, vidéki helyszíneken, MSZP-s pártfórumokon szerepel. A források arról számoltak be, hogy a szocialisták volt elnöke ezt igyekszik rendszeressé tenni, s minden hónapban más-más megyében szeretne találkozni a helyi pártvezetőkkel és párttagokkal. A fórumok fő témája alapvetően a szocialista párt megerősítéséhez szükséges javaslatok összegyűjtése lehet.

Szintén Mesterházy erősödését mutathatja, hogy állást kapott a Karácsony Gergely vezette zuglói önkormányzat egyik cégénél Török Zsolt egykori MSZP-szóvivő, valamint szintén a XIV. kerületben térhet vissza az MSZP bukott kommunikációs igazgatója, Déri Balázs is – mindketten Mesterházy emberének számítanak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.