Tarlós Koszovóba tart

Koszovó fővárosába, Pristinába utazik hamarosan a budapesti főpolgármester.

BuL
2015. 02. 27. 6:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap azt írta, a főpolgármester helyi kollégája, Shpend Ahmeti arról tájékoztatta őket, hogy készülnek fogadására, jelenleg az időpont és a program egyeztetése zajlik. Mint elmondta, Tarlós volt az első polgármester, aki gratulált neki tavalyi megválasztásához.

Ahmeti elődje, a jelenlegi miniszterelnök, Hashim Thaci három éve járt Budapesten. Ez azonban inkább csak protokolláris látogatás volt.

Shpend Ahmeti közölte, most konkrét ügyekről kívánnak tárgyalni. Elsősorban a megújításra váró pristinai tömegközlekedés fejlesztésével kapcsolatban várnak segítséget, tanácsot Tarlóstól, ahogyan Bécs és Zágráb vezetése is tapasztalataival segíti a koszovói főváros fejlődését. A lap úgy tudja, a kommunális hulladék kezelése és feldolgozása ügyében is számítanak budapesti segítségre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.