Több dunántúli járásra másodfokú riasztást adtak ki

Már a következő órákban készülni kell arra, hogy a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet.

RZ
2015. 02. 08. 7:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI-hez eljuttatott, vasárnap éjfélig szóló veszélyjelzés szerint Baranya, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megye járásaira adhatják ki a nap folyamán a másodfokú riasztást a hófúvás miatt.

Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Vas megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben ugyancsak a hófúvás miatt.

Emellett a viharos szél miatt Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyében, valamint a fővárosban ugyancsak elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. A meteorológiai szolgálat azt írta: az Alföldön és északkeleten 60 kilométer per órát meghaladó széllökésekre lehet számítani, a Dunántúlon és a Duna–Tisza köze nyugati részén a legerősebb széllökések akár a 85 kilométer per órát is elérhetik. Késő estére megszűnnek a viharos lökések, de továbbra is erős marad a légmozgás.

Napközben hózáporok, hózivatarok alakulhatnak ki, melyek nyomán – legjobb eséllyel az Alföld délkeleti részén – pár centiméter, helyenként esetleg öt centimétert meghaladó friss hó is hullhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.