Több mint kétszáz határsértőt fogtak Csongrádban

Az elfogottak főként Szíriából, Afganisztánból, Pakisztánból, Szomáliából és Koszovóból érkeztek.

HZS
2015. 02. 22. 12:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várkonyi Gergely elmondta, hogy az elfogottak főként Szíriából, Afganisztánból, Pakisztánból, Szomáliából és Koszovóból érkeztek. A határsértők menedékkérelmet nyújtottak be, ügyükben a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal jár el.

Az elmúlt napokhoz képest így is tovább csökkent a határsértők száma Csongrád megye déli részén, pénteken tizennégy helyszínen összesen 113 illegálisan magyar területre lépővel szemben intézkedtek a rendőrök – közölte Szenti Szabolcs, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A héten 134 és 280 között volt a naponta regisztrált illegális határátlépők száma ezen a határszakaszon. Az előző héten jóval 300 feletti illegális határátlépőt tartóztattak fel a rendőrök naponta, előtte pedig olyan nap is volt, amikor az ezret is meghaladta ez a szám.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.