Élő közvetítés
Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Akár szabadon is távozhat Tarsoly Csaba

Még mindig nem döntöttek a Quaestor-vezér és két társa előzetes letartóztatásba helyezéséről – számolt be a Hír TV.

MNO
2015. 03. 29. 10:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Délután öt órakor még mindig nem döntöttek Tarsoly és társainak ügyében – jelentette a Hír TV helyszíni tudósítója. A délelőtt kezdődött maratoni tárgyalást csak délután négykor szakították meg egy egyórás szünettel, ekkor jelent meg ügyvédje, Papp Gábor, aki továbbra sem nyilatkozott a sajtónak.

Vasárnap este akár ki is sétálhat Tarsoly Csaba a Budai Központi Kerületi Bíróságról, ugyanis lejár a törvényben előírt 72 óra, mely az őrizetbe vétel hosszát korlátozza. A Quaestor vezérét és két társát még csütörtök éjjel vették őrizetbe, ami ellen Tarsoly és ügyvédje, Papp Gábor is panasszal élt. A nyomozó hatóság pedig péntek délután kezdeményezte a Quaestor-ügy három gyanúsítottjának előzetes letartóztatásba helyezését – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap információi szerint a 150 milliárd forintnyi fiktív körvényt kibocsátó brókercég elnök-vezérigazgatója mellett a feleségét, Tarsolyné Rónaszéki Erikát és Majer Zsoltot, a Quaestor Értékpapír Zrt. vezérigazgatóját vitték el a rendőrök. A Fővárosi Főügyészség szóvivője ezt az értesülést nem kommentálta – számolt be a Hír TV híradója.

Ismert, szombaton még azért nem tudott döntést hozni Fővárosi Főügyészség, mert a védelem további bizonyítékok ismertetését kérte, ezért a nyomozási bíró a törvényes határidőn belüli időpontra, vasárnapra halasztotta az döntést. Az ügyészség a tisztességes eljárás maximális tiszteletben tartásával intézkedik, hogy a védelem a kért további adatokat is megkapja – közölte a minap Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség sajtószóvivője.

Vasárnap is záporoztak az ellenzéki vádak a kormányfőre. Schiffer András zároltatná Orbán Viktor vagyonát, míg Szanyi Tibor egyenesen börtönbe záratná, Szijjártó Péterrel egyetemben. Egyébként szombaton is egymásnak ugrott a Fidesz és az MSZP az ügyben.

Már a jövő héten zárolhatják a felelősök vagyonát – reagált a Fidesz vasárnap a Quaestor-ügyben tett ellenzéki nyilatkozatokra, és „politikai cirkusz” helyett az erről szóló előterjesztés házszabálytól eltérő tárgyalásának támogatására kérte az ellenzéki pártokat.

Előkerült Polt Péter neve is a történetben, akit a kisbefektetők azzal vádolnak, hogy késlekedett. Az Együtt úgy véli, a főügyésznél felmerülhet az elfogultság gyanúja, ugyanis sajtóhírek szerint lánya és a Quaestor-vezér Tarsoly Csaba titkára élettársak.

Erre válaszul a Legfőbb Ügyészség sajtószóvivője azt közölte az MTI-vel, hogy sem a rendőrség, sem az ügyészség nem késlekedett az eljárással a Quaestor-ügyben. Fazekas Géza azt írta: a megalapozott gyanú közlése után huszonnégy óra alatt harminc ingatlant, több mint harminc cég tulajdonrészét és több nagy értékű ingóságot foglalt le a rendőrség.

Parlamenti belépője is volt Tarsoly Csabának – tudta meg az Index. A brókerbotrányban érintett Quaestor vezetője 2013 áprilisában kapott belépőt a Miniszterelnökségtől. A kancelláriát – akkor még államtitkárságként – Lázár János vezette, de ott dolgozott államtitkárként Szijjártó Péter jelenlegi külügyminiszter is, aki Tarsoly Csabával közösen avatta fel a moszkvai magyar kereskedőházat, éppen 2013 áprilisában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.