Józsefváros válaszolt a Népszabadság cikkére

Tocsikolásról írt a baloldali napilap, Józsefváros ötpárti nyilatkozatban tette helyre a cikk állításait.

MNO
2015. 03. 23. 18:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Népszabadság cikkét szemléző írásunkat ide kattintva éri el.

A józsefvárosi önkormányzat 2015. március 19-i közleménye – Nincs „Tocsikolás\" Józsefvárosban – közös sajtónyilatkozat:

„A Népszabadság március 18-i számában megjelent, Szalai Anna újságíró által jegyzett cikk párhuzamba állítja a Józsefvárosi Önkormányzat vagyongazdálkodó cégének finanszírozási eljárását Tocsik Márta egykori, büntetőeljárást is megalapozó sikerdíj-ügyével. Ezzel azt a hamis látszatot kelti az írás, mintha az Önkormányzat törvénytelen módon, aránytalan mértékben százmilliókat juttatna konkrét személyeknek közpénzből. Ezzel szemben a valóság az, hogy Józsefváros Önkormányzata hosszú évek óta nem pusztán átalánydíjazással finanszírozza a 100%-os tulajdonában álló Kisfalu Kft.-t, hanem úgynevezett sikerdíj formájában is. Ebből fizeti a cég a dologi és működési költségeit, továbbá a bérjellegű kiadásait is a munkavállalók részére. Ezt a finanszírozási formát az Állami Számvevőszék egyetlen alkalommal sem kifogásolta. Lehet, hogy a költségvetési rendeletben foglalt »sikerdíj« elnevezés félreérthető, de semmilyen hasonlóságot nem mutat a Tocsik-féle sikerdíjjal. Visszautasítjuk tehát azt a sugalmazást, amelyik mégis párhuzamot von, és megkérjük a sajtó tisztelt munkatársait, hogy pontosítsák e tárgyban született híradásaikat.

Kocsis Máté – Fidesz-KDNP

Komássy Ákos – MSZP

Erőss Gábor – PM

Jakabfy Tamás – LMP

Pintér Attila – Jobbik”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.