Lottólázban ég az ország

A mostani 3,23 milliárd forint a harmadik legnagyobb nyereményalap.

HZS
2015. 03. 20. 9:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár hétmillió szelvény beérkezését generálhatja az ötös lottó 3,23 milliárd forintos várható e heti főnyereménye, 2012 júniusa óta nem játszottak ennyien – közölte a lappal a Szerencsejáték Zrt. Három évvel ezelőtt a 24. játékhéten 7,19 millió alapjátékot értékesítettek, akkor minden idők második legnagyobb nyereményén, a 4,11 milliárd forinton két szerencsés fogadó osztozott. A 2003. évi 48. hét eredménye azonban jó darabig biztosan nem forog veszélyben, hiszen az 5,09 milliárd forintos telitalálat, illetve a 14 millió beérkezett alapjáték is abszolút rekord.

A mostani 3,23 milliárd forint a harmadik legnagyobb nyereményalap, amelynek hatására a lottóturizmus is újra felélénkült. Szerencsejáték-piaci becslések szerint ilyen magas nyereménynél már a 6-8 százalékot is eléri a határ túloldaláról érkező játékosok aránya; közülük a románok és a szlovákok a legaktívabbak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.