Budapest megbénul, túl kell élni a szombatot – részletek

Szombaton képtelenség lesz autóval járni-kelni Budapesten, de a tömegközlekedést igénybe vevők is gondolkodjanak előre! Összeállítás.

2015. 04. 24. 12:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton igen nehezen használhatóvá válik Budapest közlekedési téren. Készüljünk fel!

A Magyar Kerékpárosklub közleménye szerint az I Bike Budapest biciklis felvonulás várható több tízezres részvétele miatt jelentős forgalmi dugókra lehet számítani a belvárosban szombat délután. A demonstráció ideje alatt több út egyáltalán nem vagy csak nagyon lassan lesz járható és keresztezhető. A felvonulás során 450 önkéntes rendező – a rendőrséggel és a BKK-val – biztosítja a tömegközlekedési eszközök gyors áthaladását, elsősorban a villamosokét és metrópótlókét, melyek várhatóan zavartalanul járhatnak. Gondoskodnak a gyalogosok áthaladásáról, illetve nagyobb csomópontokban az autókéról is.

Az útvonal érinti a pesti alsó rakpartokat, a Dráva utcát, a Dózsa György utat, a Damjanich utcát, a Rottenbiller utcát, a Rákóczi utat, a Kossuth Lajos utcát, az Erzsébet hidat, az Attila utat. Áthaladnak az Alagúton, a Lánchídon, a Széchenyi téren, a Kossuth tér környékén és a Margit hídon is.

A felvonulás útvonalán több helyen parkolási tilalom is lesz. A 7-es buszcsalád és a Rákóczi útról a Hegyalja út felé haladó buszok budai irányban a Blaha Lujza térnél a Szabadság híd felé lesznek elterelve.

Torlódás várható a Kis- és Nagykörúton, a Dózsa György úton, a Hősök tere, a Keleti pályaudvar és a Boráros tér környékén, a Hegyalja úton, az Attila úton, a Mészáros utcán, illetve a Margit híd felé vezető útvonalakon. Azt tanácsolják, hogy a belvárost csak biciklivel, metróval vagy villamossal próbáljuk megközelíteni.

Térkép minderről ITT található.

A kerékpárosok 16 órakor indulnak, de a gondok már ennél jóval korábban elkezdődnek. Annál is inkább, mivel 13 órakor rajtol a harmadik Dunai Regatta, ami a hajóforgalom mellett a rakparti lezárás miatt is jelentős torlódásokat okoz majd Budán a BME előtti szakaszon – az alsó és a felső rakpart sem járható majd.

Szombat délután játszik a Diósgyőr ellen bajnoki labdarúgó-mérkőzést az Üllői úti Groupama Arénában a Ferencváros, emiatt a Népliget környékén, az Üllői úton és a Hungária gyűrűn várhatók fennakadások.

A közösségi közlekedést választóknak még azzal is számolniuk kell, hogy az M3-as metró egy szakaszán pótlók járnak a hétvégén, csakúgy mint a budai és pesti HÉV-ek egyes szakaszain.

A 4-es, 6-os villamos vonalán és a Széll Kálmán téren zajló felújítási munkálatokkal járó nehézségeket lassan megszokják a közlekedők, de a Sibrik Miklós úti felüljáró újjáépítése miatt új terelésekkel is „barátkozni” kell a hétvégén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.