Fidesz: az MSZP már megint a brókerek oldalára állt

A vagyonzárolás a teljes Quaestor-cégcsoportra vonatkozik, amelybe a bank is beletartozik.

MNO
2015. 04. 01. 12:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP-s Tóth Bertalan és Bárándy Gergely sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy pártjuk szerint a brókerbotrányok áldozatainak kártérítését szolgáló fideszes törvény kiveszi a Quaestor-bankot a zár alá vehető vagyonok köréből, ezért arra kérték Áder János köztársasági elnököt, ne írja alá a parlamentben kedden elfogadott jogszabályt.

Az Együtt közben azt közölte: Győr városának egymilliárd forintja, míg Vecsésnek 200 millió forintja került veszélybe a Quaestornál tartott állampapírjaik miatt. Erről Pataki Márton, az ellenzéki párt elnökségi tagja beszélt szerdán, Budapesten Juhász Péterrel, az Együtt társelnökével közösen tartott sajtótájékoztatón.

A Fidesz-frakció sajtóosztálya közleményében visszautasította az MSZP állítását. Szerintük nem igaz, hogy a brókertörvény kiveszi a Quaestor-bankot a zár alá vehető vagyonok köréből, ugyanis „a zárolás a teljes cégcsoportra vonatkozik, amibe a bank is beletartozik”.

A kormánypárti képviselőcsoport felidézte, hogy kedden a szocialisták még megszavazták a vagyonzárolásról szóló javaslatot, és a törvényalkotási bizottság ülésén annak módosító javaslatát is, most viszont már azt követelik, az államfő ne írja alá a törvényt. „A szocialistákról újra lehullott az álarc: csak színjáték volt, hogy támogatják a vagyonzárolást” – értékelte a Fidesz.

Szerintük a szocialisták egy hamis ürügy segítségével „megint a csaló brókerek oldalára állnak, ugyanúgy, mint amikor a Buda-Cash brókereit a kormányukba ültették, és úgy módosították a törvényeket, hogy zavartalanul folyhasson az elképesztő pénzügyi korrupció, amelyben emberek tízezreinek a pénzét tüntették el egy egész évtizeden át”.

A kedden elfogadott vagyonzárolási törvénynek köszönhetően azonban nem lesz egyetlen szélhámos sem, aki megúszhatja a vagyonzárolást, és „visszamenőleg is semmissé tehetjük azokat a tranzakciókat is, ahol a vagyont megpróbálták átjátszani bárhová és bárkinek” – írta reagálásában a Fidesz-frakció, jelezve, hogy a zárolt vagyonokat be kell vonni a kártalanításba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.