Orbán: Napirenden kell tartani a halálbüntetés kérdését

A Modern városok program keretében látogatott Pécsre a magyar miniszterelnök.

HZS
2015. 04. 28. 11:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Modern városok program keretében látogatott Pécsre Orbán Viktor, aki a néhány nappal ezelőtti kaposvári gyilkossággal összefüggő kérdésre elmondta: elfogadhatatlan, ami történt. Hozzátette: néhány éve azt hitték, hogy a magyar büntetőjogról és a bűnüldözésről szóló viták végére pontot tettek, amikor bevezették a három csapás törvényét és a tényleges életfogytiglanit. De ezek visszatartó ereje önmagában nem volt elegendő, ezért a halálbüntetés kérdését Magyarországon napirenden kell tartani – hangsúlyozta Orbán Viktor. Úgy vélte, a bűnözők előtt világossá kell tenni, hogy Magyarország nem riad vissza semmitől, ha az állampolgárai védelméről van szó.

A kaposvári gyilkosság mellett a magyar miniszterelnök a sajtótájékoztatón újságírói kérdésre több témát is érintett:

A magyar miniszterelnök a baranyai megyeszékhelyen együttműködési megállapodást írt alá Páva Zsolt (Fidesz–KDNP) polgármesterrel. Orbán kiemelte: szinte példátlanul nagy bizalmat kapott a polgármester által vezetett csapat a legutóbbi önkormányzati választáson, ezt a kormány meg akarja hálálni, és sikeres várossá akarja tenni Pécset. E folyamatban az egyik legfontosabb lépésként említette, hogy átvállalták a város tartozásait. Felidézte: Pécs korábban visszaszerezte a közszolgáltatást végző cégeket, így a vízszolgáltatót és a közösségi közlekedési vállalatot, amelyek szintén szükségesek voltak a város stabil működéséhez.

Pécs polgármestere, Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) azt mondta sikerült fejlődési pályára állítani a várost. A megállapodás pedig arra ad garanciát, hogy ez a fejlődés folytatódhat:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.