Pénteken leáll Budapest

Ha valaki múlt szombaton azt gondolta volna, ennél jobban már nem lehet lebénítani Budapestet, május elsején figyeljen – és maradjon otthon!

2015. 04. 30. 16:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt hét szombatihoz hasonló, ha nem nagyobb forgalmi lehetetlenség elé nézünk május 1-jén. A Nagy Futam elnevezésű légi parádé érinti a fővárosi alsó és felső rakpartszakaszokat – Budán és Pesten –, de kisebb rakparti lezárások már napok óta érvényben vannak emiatt. A Lánchidat még a gyalogosok elől is lezárják pénteken, de az autósok elől a Clark Ádám tér is zárva lesz, hasonlóan az Alagút utcához, a Fő utcához, a Jégverem utcához, az Erzsébet híd Attila úti lehajtójához, valamint az Attila út egy-egy szakaszához.

Óbudán, valamint Rákosmentén is forgalomkorlátozásokkal járó május 1-jei ünnepi programokat tartanak. A korlátozások miatt számos járat rövidített vagy módosított útvonalon közlekedik: április 29-étől a 17-es villamospótló járat és a 86-os busz, április 30-ától a 19-es villamos, majd május 1-jén a D13-as hajó, a 2-es és a 18-as villamos, az 5-ös, a 16-os, a 46-os, a 98-as, a 105-ös, a 134-es, a 178-as, a 923-as és a 980-as busz közlekedése változik.

 

 

Május 1-jén a Városligetben is rendezvényeket tartanak, kényelmesebb megközelítése érdekében ezért sűrűbben jár az M1-es metró, valamint nagyobb befogadóképességű járművek közlekednek a 70-es trolibusz, valamint a 30A és a 230-as busz vonalán.

A BKK arra kéri az autósokat, hogy május 1-jén lehetőség szerint kerüljék el Budán az Irinyi József utca–Október huszonharmadika utca–Bocskai út–Karolina út–Budaörsi út–Alkotás utca–Krisztina körút–Széll Kálmán tér–Margit körút által határolt területet is, Pesten pedig a Nagykörúton belüli útvonalakat.

Az útlezárások miatt a budai rakpartokon autóval déli irányból nem lehet elérni a városrész északi felét, ezért a személygépkocsival közlekedőknek célszerű az Alkotás utca felé kerülniük, vagy valamely északi hídon átkelniük Pestről Budára.

Indulás előtt mindenki tájékozódjon a BKK honlapján, a részletes útzárakat itt lehet megtalálni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.