Tarlós: Megoldódik az Illatos úti probléma

Több mint egymilliárd forintot adnak a hulladék ártalmatlanítására.

2015. 04. 30. 8:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyben a kormány a főváros segítségére sietett, a kormányülésen is foglalkoztak a problémával, és több mint egymilliárd forintot adnak a hulladék ártalmatlanítására – mondta Tarlós István. Hangsúlyozta, a fővárosnak nincs jogi lehetősége arra, hogy operatív lépéseket tegyen az ügyben, de a városvezetés minden, módjában álló segítséget megad az ott élőknek.

Azzal kapcsolatban, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén levették napirendről a városüzemeltetési rendszerről szóló előterjesztést, Tarlós István azt mondta: azért halasztották el a tárgyalását, mert „a BKK-tól még többet” elvesznek. A városigazgatóság erős szervezet, alapvetően a városüzemeltetésért felel – tette hozzá.

Tarlós István közölte, a BKK-tól elveszik azokat a fejlesztési projekteket, amelyeket nem kezdett el. A BKK új projektek lebonyolításával nem foglalkozhat, „csak és kizárólag a forgalomszervezés lesz a feladata” – jelentette ki.

Mint arról múlt hét szerdán beszámoltunk: hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indított a rendőrség a Budapesti Vegyiművek Illatos úti gyártelepén tárolt veszélyes hulladékok ügyében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.