Vasárnap megbénul fél Budapest – közlekedők figyelmébe

Három nagy esemény miatt a megszokottnál is nagyobb forgalmi korlátozásokra lehet számítani Budapesten, fel kell készülni rá.

2015. 04. 11. 5:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap reggel a Nyugati téri felüljáró próbaterheléses vizsgálata miatt lezárják a felüljárót reggel 8 és délután 2 óra között, ezért észak–déli irányban és a Nagykörút vonalán a megszokott hétvégi forgalomnál sűrűbb helyzetre készülhetnek a fővárosi közlekedők. A BKK egyenesen azt kéri, hogy aki teheti, ezt a környéket kerülje el a nap első felében. A Budapesti Közlekedési Központ részletes információit ITT lehet elérni, egyben tájékoztatnak az elkerülési lehetőségekről, valamint a felüljáró helyzetéről is tájékozódni lehet a honlapon

Szintén vasárnap, de délután, 15.30 és 18 óra között tartják az Élet Menete megemlékező felvonulást. A rendezvény résztvevői 16.30 és várhatóan 17.30 között a Dohány utca–Károly körút–Deák Ferenc tér–Bajcsy-Zsilinszky út–Andrássy út–Hősök tere–Felvonulási tér útvonalon vonulnak. A rendezvény miatt módosul a 4-6-os villamospótló busz, a 9-es, a 20E, a 30, a 30A, a 105-ös és a 230-as autóbusz, valamint a 70-es, a 73-as, a 74-es, a 75-ös, a 76-os és a 78 trolibusz közlekedése. További részleteket erről a BKK ITT közöl.

A Ferencváros első ízben fogadja új stadionjában, a népligeti Groupama Arénában ősi riválisát, az Újpestet. A 20 ezernél is több drukkert érintő esemény 16.30-kor kezdődik és várhatóan kevéssel 18.30 előtt véget ér, a meccs utáni időszakban sűrűbben jár majd az M3-as metró és a Budára áthajtó 1-es villamos. A BKK ugyanakkor az erről szóló közlemény hasábjain felhívja a figyelmet arra, hogy a Nyugati pályaudvar és Újpest között metrópótlók közlekednek a vonalon.

A valós idejű utazástervezéshez a BKK a Futárt ajánlja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.