Somogytarnócán lakóházak udvarába tört be a víz

Vízváron a gázvezetéket mosta el az áradat.

2015. 05. 23. 17:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vízvár külterületén az esőzés következtében megtelt a patakmeder, szombat délelőtt a víz elmosta a meder felett ívelő, betonba ágyazott gázvezetéket, a cső megrepedt, és a gáz szivárogni kezdett. A sérült vezeték kijavítása kora estig tartott, addig szünetelt a gázszolgáltatás, amely mintegy ötszáz lakost érintett.

Somogytarnócán nyúlgáttal védték meg az ingatlanokat a szántóföldekről a lakóházak udvarába betörő víztől, a kertekből a tűzoltók két szivattyúval emelik át a vizet. Szombat délután a barcsi tűzoltók a lakókkal közösen mintegy száz homokzsákot töltöttek meg. A felgyülemlett csapadék a Szabadság utcánál hat-nyolc ingatlant veszélyeztetett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.