Éger: Nagyon komoly bajok vannak az egészségügyben

A MOK elnökének elmondása szerint ezeken a problémákon a tisztességes bérezéssel lehet változtatni.

2015. 06. 02. 7:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmondása szerint ezeken a problémákon a szakemberek tisztességes bérezésével és pályán tartásával lehet változtatni, mivel infrastrukturálisan már jobb a helyzet, mint pár évvel ezelőtt.

Éger István hozzátette: olyan nagy a probléma, hogy azzal is beérné a szakma, ha megállapodás születne arról, hogy 2016–2017-ben hogyan folyik tovább a bérfelzárkóztatás. Ha ezt elmulasztják, akkor az egész problémahalmaz úgy boríthatja el a döntéshozókat, hogy könnyen kezelhetetlenné válik a helyzet – mondta Éger István.

A kórházak adósságrendezésével kapcsolatban a kamara vezetője azt mondta, ezzel elismerik a döntéshozók, hogy szűkre szabták a kasszát. Ennek folyományának kell lennie, hogy ezt a pluszt már beépítik a következő időszak költségvetésébe, így az adósság nem alakulhat ki újra – közölte Éger István a Magyar Hírlappal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.