Ismét megnyilvánult Orbán a halálbüntetésről

A miniszterelnök Magyarország legerőteljesebb nemzeti érdekének tartja az együttműködést az Európai Néppárttal.

2015. 06. 04. 7:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányfő ezt csütörtökön mondta az M1 aktuális csatornán sugárzott nyilatkozatában, a Manfred Weber európai néppárti frakcióvezetővel tartott budapesti munkareggelijük után. „Nincs Európa, nincs európai politika, nincs Európai Unió az Európai Néppárt nélkül” – hangoztatta a miniszterelnök. Tájékoztatott arról, hogy a tárgyaláson szóba kerültek gazdasági kérdések, a munkanélküliség, a tisztességes adópolitika ügye és a bevándorlás is.

Nyilatkozatában Orbán Viktor a halálbüntetéssel kapcsolatban közölte: arról biztosította Manfred Webert, hogy Magyarország semmilyen, az Európai Unió alapdokumentumaival ellentétes szabályt nem vezet be egyetlen témában sem.

A munkareggeli után Manfred Weber arról beszélt, hogy a gazdasági szektorban látható sikerei miatt Magyarországtól sokat tanulhat Európa. A frakcióvezető is kitért a bevándorlás kérdésére, amelyet nagy kihívásnak nevezett, hangsúlyozva: azoknak a menekülteknek segítséget kell adni, akik polgárháborús területekről – például Szíriából – érkeznek. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy vannak illegális bevándorlók is, akiknek nincs joguk az Európai Unió területén maradni, és akiket haza kell küldeni.

 

Manfred Weber szintén megemlítette a halálbüntetés kérdését, kiemelve, a közös európai elvek, értékek egyike a halálbüntetés elutasítása, majd megköszönte Orbán Viktornak, hogy tisztázta az ügyet.

Az Európai Néppárt európai parlamenti frakciója csütörtökön Magyarországon tanácskozik, a fő téma – mint azt Manfred Weber és Orbán Viktor is elmondta – a bevándorlás mellett a tisztességes adópolitika.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.