Kokó: Itt az is politika, mennyi a parkolási díj

Azután is maradhat valaki ikon, hogy felvállalta politikai szimpátiáját – fejtette ki Kokó a Hír24-nek.

MNO
2015. 06. 12. 16:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy értékrend melletti kiállás volt kiülni 2002-ben a Kossuth téri tribünre, és „nem is sejtettem, hogy ez a kiállás-kiülés megváltoztatja a rólam kialakult képet” – jelentette ki Kovács „Kokó” István a Hír24-nek adott interjújában, hozzátéve: a két korábbi kampány során nem volt túl nagy jelentősége, melyik művész, sportoló melyik párt mögé állt be. „Egy a kommunistákat utáló nagy bajnokunk úgy lett a szocialisták reklámarca, hogy azt sem tudta, melyik párthoz hívják” – mondta.

Szerinte most az lett kijelentése üzenete, hogy „lám, már a Kokó is elhagyja Orbánt”, de ezt az üzenetet nem ő, hanem a sajtó fogalmazta meg, és a támadás valójában a miniszterelnök ellen irányul, ő csak „eszköz a játszmában”. Kokó úgy látja, egy normális demokráciában nem pártállás alapján ítélik meg a szomszédokat, „együtt röhögnek a sörsátorban, aztán mindenki szavaz, akire szavaz”.

Az egykori bokszoló nem érti, miért ne maradhatna valaki azután is ikon, hogy felvállalta politikai szimpátiáját. „Vágó István DK-s lett, de ettől még ő minden idők egyik legjobb kvízmestere” – mondta. Szerinte ugyanakkor „2002 óta sokan kiábrándultak a Fideszből”.

Ő magát nem tartja fideszesnek, de a Fideszre szavaz. Viszont kritikusan fogalmaz: „2002 óta nem álltam politikai tribünre, ez idő alatt elképesztő, mennyit változott a Fidesz. S nem mindenben az előnyére. A mostani garnitúra csak nyomokban hasonlít a régire. ( ) Arrogáns politizálásával fölösleges támadási felületet kínál a Fidesz, erőből visz át mindent, amivel lehetőséget és okot ad a gyűlöletkeltésre. Úgy tűnik, sikeresen elájult a saját kétharmadától ahelyett, hogy folyamatosan figyelt volna a nép hangjára.”  Ilyen támadási felületként említette a kaszinótörvényt és az internetadót is.

A sportember úgy véli, ma már gyakran azon múlik az ember véleménye, honnan esik rá a fény. „Elegem van abból, hogy a politika mindenre rányomja a bélyegét. Itt már az is politika, mennyi a parkolási díj a szomszéd utcában” – tette hozzá.

Kokó elmondta: Kötcsére hívták, ezért ment, és menne ugyanúgy a most hétvégén tartott szárszói találkozóra is, ha Faskasházy Tivadar hívná. „Fialával, Havassal és a többiekkel rendszeresen tök jókat beszélgetek. Farkasházyval is baromi jóban vagyok. Nem értem, miért nem hív Hát erről beszélek, ezt ugatom másfél hónapja! Ha elmegyek Kötcsére, rögtön fideszes vagyok, ha megjelenek Farkasházy nyári rezidenciáján, rögtön ballib?!”

Kifejtette: felvetődött, hogy ő lesz a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, ugyanakkor elmondása szerint az egyeztető beszélgetéseken nem udvariaskodott, „és ez nem bizonyult taktikus ötletnek”. „Valószínűleg nem volt egyetlen olyan mondatom, amiből az derült volna ki, hogy lojális vagyok. Ráadásul addigra túlestem néhány konfliktuson az ökölvívó-szövetségben és a MOB-ban is” – mondta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.