Kövér: Hatalmas küzdelem zajlik az európai emlékezet és felejtés erői között

Az Országgyűlés elnöke Kétpón avatott emlékparkot.

2015. 06. 07. 20:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kövér László a Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen azt is hangsúlyozta: bölcs tett a történelmi Magyarországról elnevezni az emlékparkot egy olyan korban, amelyben sokan azt szeretnék, hogy a nemzetállamok léte, így Magyarországé is véget érjen.

Az Európai Unió határai között és Magyarországon is hatalmas küzdelem zajlik az európai emlékezet és felejtés erői között – mondta. Hozzáfűzte, elismerésre méltó, hogy Kétpó közössége az emlékezés pártjára állt.

A tett nagysága a lélek nagyságát mutatja – idézte Bem József szavait. Kétpón a Történelmi Magyarország Emlékpark megvalósítása azt mutatja, hogy az ott élők kis közössége nagy lélekkel bír – tette hozzá.

Keresztes Péter Pál, Kétpó polgármestere (Fidesz–KDNP) az ünnepségen elmondta: Kétpó mint Jász-Nagykun-Szolnok megye legrégebbi településeinek egyike mindig is nagy hangsúlyt fektetett a hagyományok ápolására, továbbadására. A kétpóiak Ond vezér törzsének leszármazottai, a történelem során sokszor kerültek nehéz helyzetbe, de mindig talpra álltak – mondta.

Az emlékparkban Czupp Pál fafaragó népi iparművész alkotásait, a hét honfoglaló vezér, illetve Árpád és Attila szobrait helyezték el. Emellett kövekből rakták ki a történelmi Magyarország térképét. A Szent Korona hiteles másolatát is megtekinthette az ünnepség mintegy kétszáz résztvevője a községházán, ahonnan látványos ostormenet indult az emlékpark avatására.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.