Nem tudunk eleget az éghajlatváltozásról

Egymilliárd ember jelzése már érdemes arra, hogy a politikusok odafigyeljenek rá.

MTI
2015. 06. 21. 21:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mika János szerint még mindig nem tudunk eleget az éghajlatváltozásról és nem cselekszünk eleget ellene. Véleménye szerint egy sor intézkedés segít mérsékelni a klímaváltozás hatásait, és egyben lassítani a változást. Hozzátette, hogy a károsanyag-kibocsátás vagy a fogyasztás visszafogása terén meg kell találni azokat a módokat, amelyek nem járnak automatikus életszínvonal-romlással, de mégis segítenek mérsékelni a klímaváltozást. Megjegyezte, hogy a szennyező anyagok a klímaváltozás mellett egy sor más környezeti ártalmat is okoznak, és arra is figyelmeztetett, hogy az energia-túlhasználat energiaszegénységhez vezet.

Emlékeztetett, hogy az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága már 2007-ben arra figyelmeztetett, hogy ha ilyen tempóban változik a klíma, akkor egynegyed milliárd-egymilliárd között lehet majd a környezeti menekültek száma, azoké, akik kimondottan a nem élhető éghajlat okán mennek el onnan, ahol élnek. A műsorban elhangzott az is, hogy Ban Ki Mun, az ENSZ főtitkára videóüzenetet küldött Magyarországnak az Áder János által elindított Élő Bolygónk klímavédelmi honlapon. Az ENSZ-főtitkár azt mondta: a decemberben Párizsban megrendezendő klímacsúcson a kormányoknak történelmi lehetőségük nyílik arra, hogy véglegesítsenek egy jelentőségteljes és egyetemes klímamegállapodást. Ban Ki Mun egyúttal köszönetet mondott Áder Jánosnak azért, hogy a magyar államfő az ENSZ világméretű klímavédelmi akciója keretében vezető szerepet vállalt az elektronikus aláírásgyűjtésben, ezzel is elősegítve a párizsi találkozó sikerét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.