Bontják a Portik-villát

Az épületet valószínűleg nemrégiben eladták, most felújítják.

MNO
2015. 07. 15. 8:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bulvárlap szerdai számában arról ír, hogy ottjártukkor egyetlen munkás lapátolta a sittet a XII. kerületi villa szétvert tetőteraszán. Az Ágnes út felőli kertkaput Portik Tamás elfogása után szalmakerítéssel fedték le, de az mára szinte teljesen felfoszlott. Névtábla és csengő sincs. A kert gondozatlan, gazos, a ház falairól már több helyen lekaparták a vakolatot, az udvaron zsákokban áll az építőanyag és a sitt.

A lap felidézi. hogy a villa H. R. Alma tulajdonában volt, akitől az Energol egykori vezérének négy gyermeke született. 2012-es elfogásáig Portik biztosan a házban élt, azt viszont nem tudni, hogy H. R. Alma vele lakott-e. A szomszédok viszont Portik élettársaként emlegettek egy nőt, aki tavaly költözött ki az ingatlanból, a ház azóta üresen áll.

A Bors a közelben lakóktól megtudta, hogy tavaly télen adták el az ingatlant. Egy magánszemély vásárolta meg, aki családjával költözik majd be. A lap szerint a villa nagyon értékes, hiszen a környéken az üres építési területeket is 100­–150 millió forintos áron kínálják, beköltözhető házak pedig 280 millió forintért is vannak.

Mint korábban megírtuk, a Terrorelhárítási Központ 2012. július 14-én öt embert fogott el az 1990-es években elkövetett emberölések miatt. Egyikük, Portik Tamás 1994 és 2000 között az – olajügyletekkel kapcsolatba hozott – Energol Rt. igazgatója volt, azóta előzetes letartóztatásban van. A cég tevékenysége révén jelentős vagyont szerzett, és nagy befolyásra tett szert az alvilágban. Egy időben a legkeresettebb magyar bűnözők listáját is vezette.

Portikot első fokon, nem jogerősen az 1996-os Prisztás-gyilkosság ügyében 11 év fegyházra ítélte tavaly februárban a Fővárosi Törvényszék. A döntést később a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte és új eljárásra kötelezte a törvényszéket.

A Fővárosi Főügyészség emellett Portik Tamás és Jozef Rohác ellen előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat az Aranykéz utcai robbantás ügyében, és életfogytig tartó szabadságvesztést indítványozott mindkét vádlottra.

Július elején pedig az alvilágban Cinóberként ismertté vált D. Ferenc elleni, 1996 decemberében elkövetett merénylet ügyében emelt vádat a Fővárosi Főügyészség. A gyilkossággal szintén Rohácot, felbujtóként pedig az Energol Rt. két korábbi igazgatóját vádolják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.