„Lájkk.rva” – Deutsch egy fideszes polgármesternek

Egymásnak estek a Fidesz szómágusai a Facebookon a Fradi dicstelen Európa-liga-búcsúja után.

2015. 07. 24. 8:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fideszes szócsata dúl a Ferencváros csütörtök esti, csúfos veresége után. Nem is azzal van elsősorban gondjuk a politikusoknak, hogy a budapesti zöld-fehérek rosszul játszottak a bosnyák Zeljeznicar elleni Európa-liga-selejtezőn, hanem sokkal inkább azzal, ahogyan a párharchoz a szurkolókat hozzáengedték, illetve nem engedték hozzá.

Felütésként Wintermantel Zsolt, a szurkolói korlátozások (kártya, szkenner stb.) ellen tűzzel-vassal viaskodó újpesti polgármester rontott rá a Facebookon – drukkerek széles egyetértésével kísérve – a Kubatov Gábornak tulajdonított döntésre, miszerint a magyar klub szintén fideszes vezetője akadályozta meg adminisztratív eszközökkel, hogy a Szarajevóba kiutazott több száz Fradi-szurkoló bejusson a meccsre, a bosnyák szervezésnek hála könnyített feltételekkel. Ezt írta Wintermantel:

Kommentben kisvártatva megérkezett Deutsch Tamás (fideszes) EP-képviselő, MTK-vezér is, e szavakkal:

Az MTK minden egyes győzelmének örülök. Szívből! Ha a Magyar Kupában nyerünk, tapsolok. Hangosan. Ha a Fradit vagy az Újpestet verjük meg, gyönyörűség. Ha magyar csapat nemzetközi mérkőzést játszik, mert magyar vagyok, drukkolok neki. Szeretném a jót, a jobbat. Boldog lettem volna, ha az FTC továbbjut. A focinak vannak törvényei. Íratlan szabályai, legendái, történetei, feltételezései, babonái. És bizony akad szegény, szerencsétlen, uborkafára felkapaszkodott idióta, akinek a futball szépségéről fogalma sincs, aki azt sem tudja, eszik vagy isszák a sportszerűséget. Aki büszkén azt gondolja, ha bunkóbb a legbunkóbb futballhuligánnál, akkor jófej klubelnök. Pedig csak egy szánalmas lájkk.rva. Igazi, tőről metszett lila majom. Aki NEM NYERHET!

Wintermantel Zsolt pártján egyébként – szintén a Facebookon – állást foglalt a Ferencváros korábbi válogatott labdarúgója, Hrutka János is, aki régóta szorgalmazza, hogy a zöld-fehéreknél nyissanak a vérmesebb szurkolók felé.

A szócsata csütörtök este óta – lanyhuló intenzitással – tart.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.