Megerősítenék az osztrák–magyar határ védelmét az osztrákok

Ezzel próbálnák megelőzni az embercsempészést.

MTI
2015. 07. 28. 19:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A határkontroll mellett a Magyarországról érkező vonatok ellenőrzése, a nyomozók számának növelése, a csempészek büntetésének szigorítása és speciális szakértő ügyészek alkalmazása szerepel a tervezett intézkedések között.

Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter megerősítette, hogy további határbiztosító ellenőrzésre van szükség. Az osztrák APA hírügynökség jelentése szerint a belügyminisztérium jelenleg megbeszélést folytat Magyarországgal az Ausztriába érkező vonatok ellenőrzéséről. A belügyminisztérium közlése szerint az osztrák és a magyar rendőrség közösen fogja a vonatokat és az érintett magyarországi pályaudvarokat ellenőrizni, így megakadályozhatják, hogy az illegálisan utazók Ausztriába menjenek tovább.

A Kronen Zeitung információja szerint a csempészek fejenként két- és nyolcezer euró (600 ezer és 2,4 millió forint) közötti összegért szállítják a bevándorlókat. A migráció adatainak kutatására 2013-ban újságírók, statisztikusok és szoftverfejlesztők által létrehozott The Migrants\' Files elnevezésű projektre hivatkozva az osztrák lap megemlíti, hogy a nemzetközi csempészbandáknak 2000 óta 15,7 milliárd euró (mintegy 4700 milliárd forint) bevételük származott az illegális bevándorlók szállításából, s ez idő alatt 29 ezer ember halt meg menekülés közben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.