Beperli Kocsis Mátét a Helsinki Bizottság

A polgármester korábban arról írt, hogy a bevándorlók „őrjöngenek, lopnak, késelnek”.

MNO
2015. 08. 11. 14:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere egy Facebook-bejegyzésben durván általánosító, gyűlöletkeltő kijelentéseket tett a II. János Pál pápa téren tartózkodó migránsokkal kapcsolatban – írja a Helsinki Bizottság. Ismert, augusztus 4-ei írásában Kocsis egyebek között azt írta, hogy a téren a „népvándorlók sátrakat építenek, tüzet raknak a parkban, szemetelnek, őrjöngenek, lopnak, késelnek, rongálnak”.

A jogvédők úgy látják, hogy a helyszínről készült tudósítások és a közterület-felügyelet vezetőjének nyilatkozatai alapján egyértelmű, hogy a téren tartózkodó menedékkérők nagy száma és ellátatlansága ellenére sem volt számottevő rendbontás.

A Helsinki Bizottság most személyiségi jogi perben követeli, hogy Kocsis Máté és a nyolcadik kerületi önkormányzat a nyilvánosság előtt kérjen bocsánatot a polgármester kijelentéseiért.

Minderre Kocsis Máté közleményben annyit reagált, hogy teljesen mindegy, hogy melyik, „Soros György által pénzelt, álcivil »jogvédő« szervezet” pereli be, mindig Magyarország, a magyar emberek és a józsefvárosiak érdekei mellett fog kiállni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.