Lázár: Ott megtudtam, milyen törvényeket fogadtunk el

Lázár szerint affinitása, nyitottsága van főként a magyarországi holokauszt története iránt.

MTI
2015. 08. 22. 10:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány képviselője a Vásárhely24 nevű portálnak nyilatkozva azt mondta, szeretné, ha a munkája és a teljesítménye alapján ítélnék meg, és nem hisz abban, hogy a politikai teljesítmény elválasztható lenne a megítéléstől.

Szerinte nincs szükség „cukiságkampányra” annak ellenére, hogy a médiában arrogánsabb, agresszívebb képet festenek róla, de egy kutya vagy macska simogatása nem, csak a munka képes ezt a benyomást megváltoztatni. Hozzátette: Hódmezővásárhelyen, ahol polgármester volt, hat-hét évbe telt, hogy megismerjék és elfogadják.

A miniszter azt is elmondta, hogy affinitása, nyitottsága van főként a magyarországi holokauszt története iránt. Kifejtette: Hódmezővásárhelyen a II. világháborúban a zsidó és a keresztény elit közösségben ezer-ezer ember szervezte, építette a várost, és négy év alatt mindkét réteget elvesztették. Ennek hetven évvel később súlyos következményei vannak: a város egyik gyengesége, hogy elvesztették ezeket a hazafiakat, lokálpatriótákat.

Az interjúban Lázár azt is elmondta: „a pedagógus-életpályamodell bevezetésének én vagyok az egyik legnagyobb áldozata”. Hozzátette: a feleségének portfóliót is kellett összeállítania, esténként csinálta ezt. „Ott megtudtam, milyen törvényeket fogadtunk el. Este kilenckor-tízkor az ember az ágyban azt hallgatja, milyen törvényeket kell végrehajtani, ami helyett lett volna más elképzelésem is. Ez nagyon tanulságos dolog volt.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.